Нов протест под надслов „Справедливост за Митко!“ организират жители  на Цалапица днес.  Митингът започва в 17 ч. в центъра на селото. Близки, роднини и съпричастни към скръбта на семейството на убитото момче призовават за справедливо наказание на виновниците и повече прозрачност в работата на институциите.

На 25 октомври, сряда, в Пловдивския районен съд стартира делото срещу братята близнаци Валентин и Борислав Динкови, обвинени за укривателство на уличения за самото убийство Рангел Бизюрев.

Според обвинителния акт, 19-годишните братя спомогнали той да се укрие, осигурявайки му превоз и прикриване на следите след престъплението. От задържането им младежите се намират в ареста.

Близки и роднини на убития Димитър Малинов обаче настояват близнаците да бъдат привлечени като преки съучастници в убийството, а  родителите на Митко дори са убедени, че  всъщност те, а не Рангел са убийците. Затова призовават Бизюрев да се предаде за да разкрие цялата истина за трагедията.

И до момента Рангел Бизюрев се укрива в чужбина, макар за него има издадена Европейска заповед за арест. По неофициална информация, той поне  два пъти е бил задържан – в Германия и Нидерландия, но после е пуснат заради пропуск в синхронизирането на детайли от българското законодателство с общоевропейското. Той визира липсата на съдебен контрол над издаването на европейската заповед за арест. От страна на българските власти няма официално потвърждение на тези информации.