Международният поетичен конкурс „Огърлица от разЛОМени слова” има за цел да даде възможност за изява на хората с увреждания и тези, които им съчувстват, и с творчеството си се стремят да облекчат техните страдания, чрез проявите си на хуманизъм.

Организаторите имат желанието конкурсът да продължи традициите в поезията, вдъхновени от хуманизма, любовта към България, спомените за детството, стремежа към красота в живота във всички нейни форми и проявления.

В конкурса могат да участват автори от цяла България и такива, живеещи в чужбина, навършили 18 години.

Всеки автор може да участва с до три стихотворения.

Няма ограничения в тематиката, формата и размера на творбите.

В конкурса участват само произведения, които не са публикувани до момента в електронен или хартиен вариант.

Участниците трябва да представят творбите си в срок до първи септември 2020 г. само в електронен вариант на е-mail адрес:

vreme@mail.bg, като посочат две имена или псевдоним, точен адрес и телефон за контакт /за творците с увреждания, само ако пожелят, да посочат и % нетрудоспособност/.

Жури от Съюза на българските писатели ще оцени творбите и ще излъчи: първа награда – 250 лева; втора награда – 150 лева; трета награда – 100 лева, както и две материални поощрителни награди – за най-млад до 35–годишна възраст и най-възрастен участник и награда за най-активно участие на регионален клуб на хората с увреждания.

Церемонията по отчитането на резултатите и награждаването ще се състои през септември в град Лом.

Авторите на отличените творби предоставят на организаторите правото на последваща публикация в самостоятелен сборник.

За контакт и допълнителна информация: посочения е-mail адрес или на телефон 0885 271077.ззз

Конкурсът е организиран от  Съюзът на българските писатели, Агенцията на хората с увреждания в България, Община Лом и Дружество „Будители” в област Монтана.