Фолклорният дует Соня Чакърова и Димитър Аргиров ще поднесе на публиката в Монтана любими народни песни в Новогодишната нощ.

Участието им ще подгреят преди полунощ на 31-ви декември младите музиканти от Духов оркестър “Монт Мюзик”.

След традиционната реч на кмета Златко Живков, празничната заря и „Дунавско хоро” на Дико Илиев, артистичните гости ще представят близо 20 песни от различни етнографски области – пирински, северняшки, родопски.

Сред тях са популярните „Бре воданичарю“, „На сърце ми лежи“, „Елено моме“, „Лиляно“, Катерино моме“, „Петлите пеят“, „Чие е това момиче“, „Пустоно лудо и младо“.

На откритата сцена на площад “Жеравица” заедно със

Соня Чакърова и Димитър Аргиров ще се изяви ансамбъл „Пъстрина“ към Народно читалище „Разум 1883“. Хореографът Първан Първанов е подготвил композиции като фон на изпълненията на дуета.

Възпитаниците му ще представят и два емблематични танца от своя репертоар – „По гроздобер” и „Шопски вихри”.

И тази година общината е предвидила празнична томбола.

В нея ще участват всички, които се присъединят към веселието на площада в Новогодишната нощ. Наградите са: 40-инчов цветен телевизор SHARP; кухненски робот „BOSCH“; дигитален фотоапарат – “KANON” с карта памет от 32 гигабайта; кафе машина „DELONGHI“ и още 6 полезни за домакинството награди.

Народната певица Соня Чакърова е родена в Монтана. Завършила е музикална паралелка в Пето СУ „Христо Ботев” и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.  Тя пее с космическите гласове в прочутия хор „Ваня Монева”. Винаги се вълнува, когато се завръща на родна сцена. Соня отправя послание съм съгражданите си: „Скъпи приятели от Монтана, безкрайно съм щастлива, че заедно с Вас ще бъдем в Новогодишната нощ и ще посрещнем 2019 година. Монтана е моят град, и срещите с всички Вас винаги ме зареждат и ме карат да се чувствам горда! Нека заедно се забавляваме и си пожелаем една здрава, по-спокойна и успешна година.

От година и половина Соня Чакърова работи в тандем с Димитър Аргиров – син на легендарния народен певец Илия Аргиров. Той е известен като основател на италианската хеви метъл група „Dimmi Argus” и бивш вокал на българската рок група „Епизод”, но напоследък посвещава творческите си усилия на българска фолклорна музика. Димитър Аргиров има издадени вече 3 самостоятелни фолклорни албума.