ОДМВР–Видин организира спортния празник за децата по инициатива на ГД “Национална полиция“

На стадиона в с. Дреновец, общ. Ружинци 60 четвъртокласници от региона показаха умения и бързина в поредица от седем колективни игри – с топки, обръчи, ракети за федербал и балони. Със спортен хъс и отборен дух момичетата и момчетата превърнаха игрите и щафетите в забавен спектакъл, и получиха заслужени аплодисменти от публиката. Спортната инициатива бе съпътствана и от танцови изяви – на местните мажоретки и детски фолклорни състави от Дреновец, Ружинци и Кула.

За отличното си представяне учениците получиха награди – шапки, тениски, купи, медали и пакети с лакомства.

ОДМВР–Видин удостои с грамоти директорите на училищата, чиито възпитаници участваха в игрите – ОУ „Епископ Софроний Врачански“–Видин, НУ „Васил Левски“–Белоградчик, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“–Брегово, СУ „Васил Левски“–Кула, СУ „Н. Й. Вапцаров“-Ружинци, СУ „Н. Й. Вапцаров“–Дреновец, ОУ „Св. Св Кирил и Методий“–Бело поле и ОУ „Акад. Михаил Димитров“–Чупрене.
Спортният празник уважиха кметът на община Ружинци Александър Александров, директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин, инспектор Красимир Каменов от ГДНП-МВР, началникът на Регионално управление на образованието-Видин Галя Павлова, директорите на училищата – участници, учители, полицейски служители, представители на МКБППМН при община Ружинци и родители.

Събитието приключи с атрактивни демонстрации на пожарникари, полицаи и три полицейски кучета.

***
Видинската полиция организира колективните игри за четвъртокласниците – с цел формиране на толерантност и приятелство сред тях, с подкрепата на община Ружинци и Регионално управление на образованието-Видин. Инициативата е на Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР в качеството й на бенифициент по проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество“, финансиран по програма „Вътрешни работи“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г.