Антонина Лозанова е на 21 години от Видин. Учи „Медии и журналистика“ в УНСС, а през май 2021г. завършва и операторска школа към НАТФИЗ  „Кръстьо Сарафов“. Занимава се с фотография и видеография. Автор на няколко късометражни и документални филма. Мечтае да се занимава с документална и социална журналистика и да разказва за обикновените човешки истории.

Последният й значим проект носи името  „При рода на село“ и разказва за група млади хора, които гостуват на баби и дядовци в селата от Северозапада. Желанието на младата авторка е да представи как по забавен и образователен начин могат да се научат на нови умения, да участват и пресъздават важни неща за бита и традициите на село- как се прави зимнина, сирене и сладко. Именно това обединява младите хора, които стоят зад осъществяването на проекта, всички те са от Видин- Ивайло, който учи актьорско майсторство и е водещ, Вики, която е фотографка, Милко- диджей, който помага в озвучаването на епизодите.

при рода на село

Всички те влагат собствени сили и време, за да не прекъсне духовната връзка на младите със селото, да се запазят и съхранят всички традиции и домашни рецепти на техните майки и баби, които са се предавали от поколение на поколение до днес.

Проектът на младата авторка се радва на голям интерес както сред нейните връстници,  така и сред възрастните хора.