Още един площад във Враца е с нова визия.
МГЕРБ – Враца с подкрепата на кмета Калин Каменов, народния представител Мартин Харизанов, МГЕРБ-София и млади хора от Враца дариха и засадиха 16 кашпи с розови дръвчета, и поставиха 8 люлки на „квадратчето“ към алеите на Спортен комплекс „Христо Ботев“ във Враца, в продължение на младежката инициатива „Да направим Враца още по-добър град за живеене“.
”Желанието ни е с всеки изминал ден Враца да става все по-красив, подреден и зелен град. Поради тази причина, заедно с кмета Калин Каменов и МГЕРБ – Враца сме насочили част от нашите общи инициативи именно към облагородяването и залесяването на Враца“, каза народният представител Мартин Харизанов.
Участието ни във всички инициативи на МГЕРБ- Враца е съпричастност към развитието на града и селата. Ние младите хора имаме силен потенциал и активно работим за населените места, в които сме избрали да останем, да създадем семействата си и да живеем.“, каза Владимир Миленков.
”Тази инициатива започнахме още през пролетта със засаждането на 20 японски вишни, осигурени от нас. С нея дадохме старт на промяната на площадчето, което е предпочитано място за отмора и срещи с приятели на всички поколения. Както кметът Калин Каменов обяви още в началото на инициативата ни, Общината подмени настилката и чешмичката, постави и нови осветителни тела. За сигурността на гражданите и гостите на Враца предстои да бъде монтирано и видеонаблюдение, което е осигурено със средства на членовете на МГЕРБ. С това дадохме пример на младите хора и с радост мога да съобщя, че имаше и такива, които се присъединиха към нас и се включиха активно в облагородяването на площада.” каза Моника Ангелова.
”Радвам се, че имах възможността да участвам активно в тази инициатива, защото Враца е прекрасен град и от нас – неговите стопани, зависи той да става все по-подреден и още по-добър за живеене.” сподели Димитър Стоманярски.
”Сигурен съм, че всеки следващ път ще ставаме все повече, защото всеки един от нас обича Враца“, каза Мартин Руменов.
” В резюме от всичко казано от моите колеги мога да добавя , че техния пример ще пренеса в моето родно село Лиляче и ще работя за облагородяването и превръщането му в привлекателно място за живеене и село с европейски облик.”, добави Росен Петков.
МГЕРБ ще продължи инициативата “Да направим Враца още по-добър град за живеене”.
Очакваме предложенията на врачани и живущите в населените места на общината, за да можем с опита и присъствието си в общинския съвет, както и кметствата по места, да бъдем в полза на обществото, за което сме призвани и избрани да работим.