Разкриха престъпна група, която е извършвала финансови измами. Шестима души са задържани. Групата се е занимавала и с пране на пари, заявиха на брифинг от прокуратурата.

Пострадалите от схемата са стотици, като загубите на един от тях са около един милион лева. Става дума за сключване на договори за брокерство, които не са се реализирали.

Те са инвестирали средства в акции, с цел те да се удвоят. Измамените хора също са изключително интелигентни, съобщават от прокуратурата.

Групата е действала от 2017г. на територията на цялата страна, следена е от дълго време. Измамени са около 200 души, като някои от тях и чужди граждани.

При обиските са открити специализирана техника за заглушаване на мобилни апарати, журналистически карти, за които не е ясно още дали са истински или подправени.

Престъпната групата се свързва и с черен ПР и с определена медийна група. Само едно от задържаните лица е осъждано.

„Групата е задържана в петък. Действали са от 2017 година при изключителна конспиративност. Участниците са изключително харизматични, интелигентни личности”, обясни административния ръководител на СП Валентина Маджарова.

Очаква се в понеделник да бъдат разгледани мерките за неотклонение на групата.