Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се водят действия по разследване за причиняване на смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Досъдебното производство първоначално е било под надзора на Районна прокуратура – Монтана за престъпление по чл. 128, ал. 1 от НК – причиняване на тежка телесна повреда.

Установено е, че около полунощ на 09.08.2022 г., на ул. „Физкултурна“ в гр. Лом, бил нанесен побой на 47-годишния Г.Ю. Вследствие на причиненото му тежко увреждане – разкъсан далак, пострадалият починал.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Монтана, която прие досъдебното производство по компетентност. Деянието е квалифицирано по чл. чл. 124, ал. 1 от НК.

В хода на събиране на доказателства за авторството на деянието е извършен оглед на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели.

В качеството на обвиняеми са привлечени четири лица – Г.М., М.М., П.Н. и П.Ш. В съучастие като извършители те причинили смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. За това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 12 години „лишаване от свобода“.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Монтана те са задържани за срок до 72 час. Предстои да бъде внесено в съда искане за мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Десетки хора се събраха на протест заради жестоко убития Горан от Лом (ВИДЕО)

Съпругата на починалия Горан: Пребиха ни с чукове като кучета и нямаше кой да ни спаси (ВИДЕО)

Синът на убития с чукове Горан: Убийците на баща ми бият и полицаите