През следващото денонощие облачността над нашата страна ще се задържи значителна. Слаби валежи от сняг се очакват над планинските райони от Западна България, но до обед те ще спрат.

Минималните температури ще са между минус 3°С и плюс 2°С. В Дунавската равнина ще духа умерен вятър от североизток и ще застудява, сочи прогнозата на meteobalkans.com.

През деня в сряда времето над нашата страна ще се задържи без съществена промяна – ще е предимно облачно, но валежи не се очакват.

Максималните температури ще са между 2 до 5°С.

Времето в София

В сряда над столицата ще се задържи предимно облачно, но без валежи. Минималните температури ще са около минус 2°С, максималните – до плюс 3°С.

Времето по Черноморието

Ще се задържи предимно облачно и мъгливо. Ще духа силен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 4°-6°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици над по-големите градове. Стойностите ще са между 70-110мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Времето на Балканите

През следващите 48 часа нов средиземноморски циклон ще определя динамичното време над Балканския полуостров. Значителни валежи от дъжд и сняг се очакват над Йонийско море и крайните югозападни райони от Гърция. В планинските райони с надморска височина от над 1100 метра ще падне сняг. Над останалата част от Балканите времето ще се задържи предимно облачно.