Минималните температури ще се понижат ще са между 12° и 16°С. Най-високи очакваме да са стойностите в Горнотракийската низина и Дунавската равнина – до 15-17°С , а най-ниски в планинските райони от Западна България – до 12-14°С, сочи прогнозата на meteobalkans.com

През деня ще бъде предимно слънчево и топло. Временни увеличения на облачността очакваме над планинските райони.

Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 25-27°С, малко по-високи в Северозападна и Югозападна България – до 27-29°С.

Времето в планините

Очакваме чудесни условя за туризъм. Времето ще е предимно слънчево и топло. Временни увеличения на облачността очакваме в следобедните часове, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.

Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 12°.

Времето по Черноморието

През нощта срещу сряда в много райони по Черноморието облачността ще е предимно купеста и на места е възможно да прегърми, но до сутринта облаците ще се разкъсат.

През деня ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максимални температури ще са между 21-24°. Температурата на морската вода е 21-23°

Времето на Балканите

Въздушната маса над полуострова постепенно ще се стабилизира и ще преобладава слънчево време. Само на отделни места, и то предимно по планините и Южна Гърция, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни райони ще превали и прегърми. Температурите ще се повишават.