За днес, 15 декември, в 14 области в страната е обявен оранжев код за интензивни валежи от сняг и дъжд.

Това са :София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Враца, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Габрово, Велико Търново, Стара Загора и Бургас. Жълт код е обявен за останалите области на страната, сред които е и Видин.

Днес валежите ще продължат и ще обхванат цялата страна, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

На много места ще са значителни по количество. Още преди обяд в планинските райони и на отделни места в Североизточна България дъждът ще преминава в сняг, а до края на деня мокър сняг ще завали и на много места в останалата част от страната.

Привечер ще започне да се образува снежна покривка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Източна България – временно силен.

По планинските проходи и в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Сутринта ще са между 5° и 8°, а към 14 часа в по-голямата част от страната ще са между 1° и 4°; в Северозападна България – 5-6°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад, който до края на деня ще се ориентира от североизток. Ще има условия за навявания и виелици. Ще нахлува студен въздух и през деня температурите рязко ще се понижат.