През предстоящата седмица атмосферата на Балканите ще се стабилизира, което ще осигури и по-дълъг период от слънчеви дни. Полуостровът постепенно ще бъде обхванат от мощен пренос на по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка. На много места се очакват стойности от около 33- 35°С.

В първите три дни от новата седмица максималните температури ще са с 2-3 градуса под нормата за юли, но след сряда очакваме повишение на дневните градуси. Минималните температури в котловините от Западна България ще са по-ниски за периода и в отделни райони ще са под 11°С, сочи прогнозата на meteobalkans.com.

Времето в понеделник

генерал агрохимикали

През първия ден от новата седмицата атмосферата ще остане стабилна. Времето ще с разкъсана облачност, но хладно и ветровито. Вятърът от северозапад ще се усили, най-осезаем ще е в Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Максималните температури чувствително ще се понижат и ще бъдат между 26-28°С, малко по-високи в Югозападна България и района на Видин – до 29-30°С.

Времето по Черноморието – денят ще започне с разкъсана, предимно средна и висока облачност. Температурите постепенно ще се повишат и ще са между 25-27°С. Морската вода ще е около 24°-26°.

Времето в планините ще е с разкъсана, предимно средна и висока облачност. След обяд над Централна Стара планина и Рило-Родопската област ще се развива купеста облачност и на отделни райони са възможни слаби валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 6°.