Облачността в понеделник ще остане значителна почти през целия ден. До обяд все още ще има условия за слаб валеж от дъжд локално най-вече около планините на Югозападна България. Температурите следобед – между 15 и 20 градуса.

В часовете през нощта и призори във вторник и сряда в равнините ще има мъгли. Вторник  ще е слънчев, докато в средата на седмицата облаците ще са плътни. В четвъртък и петък Балканите отново ще са под влияние на област с ниско налягане – очакват се валежи в отделни точки на Западна и Централна България. В събота облачността ще се разкъсва, а на националния празник ще се радваме на спокойно слънчево време. До 3 март дневните температури ще са в интервала 13-18 градуса, до 20 градуса локално в някои от дните.

Първата пълна седмица на март ще е по-хладна. Предварителните прогнози допускат спускане на арктическо ядро над Североизточна Европа, което да засегне и Балканите в дните преди Празника на жената. В периода 4-7 март ще има валежи от дъжд. Със застудяването ще падне и сняг – със сигурност в планините и с по-малка вероятност в Лудогорието, Предбалкана и някои високи полета на Западна и Централна България.

Дневните температури ще се понижат до интервала 5-10 градуса, а сутрин рано термометрите ще показват малко под нулата. Краят на този по-хладен период ще е около 9-10 март.