Времето през новата седмица ще е по-често слънчево и горещо. Ще се редуват дни с разкъсана висока облачност, но валежи са малко вероятни. Атмосферата над Балканите ще остане стабилна, което ще гарантира повече слънчеви часове, но и ще повиши вероятността от горски пожари, сочи прогнозата на meteobalkans.com.

Времето в понеделник

Първият ден от новата седмицата ще започне със слънце. Временни увеличения на облачността очакваме над източните райони и на места не е изключено да превали и прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър.

Максималните температури ще се повишат до 28-31°С, по-високи в Дунавската равнина и Южна България – до 32-33°С.

Времето по Черноморието – През нощта срещу понеделник очакваме на много места да се образуват гръмотевични бури , но след полунощ  явленията ще затихват. През деня ще е предимно слънчево и топло, следобед ще се развива купеста облачност. Максимални температури на въздуха – 29°-31°. Морската вода ще е приятните 24°-25°.

Времето в планините ще бъде подходящо за разходки и туризъм, но нека да се вземат под внимание очакваните следобедни валежи. Около обяд в масивите от Южна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 25°, на 2000 метра – около 19°.