През изминалото денонощие на територията на област Враца са регистрирани пет нови случаи на COVID-19. Сред новозаразените има ученик в ПТГ „Н.Й.Вапцаров ” във Враца.

Трима от новозаразените  са от град Враца.

Става дума за мъже на 18, 21 и 31 години. И тримата са на домашно лечение. Най-младият от тях е  пренасочен към СРЗИ поради адрес по местоживеене.

Положителни са резултатите и на 16-годишно момче от село Борован,

което е под домашно наблюдение, както и на 49-годишен мъж от град Мизия, който днес е бил пренасочен за хоспитализация в УМБАЛ „Света Екатерина“, гр. София.

Към момента са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за установяване и предприемане на мерки спрямо положителните  и контактните лица.

По данни на Националната информационна система, към 18-ти октомври общо регистрираните случаи на COVID-19 в областта са 288, от които 147 са оздравели, а 10 са починали.

Активните случаи са 131, от които 21 са хоспитализирани, а 110 са под домашно наблюдение.

По данни на РЗИ Враца, за периода 16.10 – 17.10 2020 г. са обявени общо 26 нови случаи в областта.

От тях, 16 са болните от гр. Враца, двама са от гр. Козлодуй, по един  случай е обявен от с. Гложене, Моравица, Згориград, Борован и Бяла Слатина. Трима са диагностицираните с коронавирус  от гр. Мездра. Пет от регистрираните са настанени в болнични заведения. За същия период е обявен и един смъртен случай на 54-годишна жена от гр. Враца.