Брутален побой над общински съветник от Берковица шокира града. Причината за жестокия побой е обществената активност на съветника Милован Жан, който разкри подробности за некачествените ремонти на два обекта в общината.

Единият от тях е ремонтът на площад “Йордан Радичков”, който все още не е приет.

Другият случай касае скандалния ремонт на мост “Лонджата”, при който бе бетонирано част от дъното на реката и не бе изпълнен проектът по техническа спецификация.

Скандален ремонт! За близо 700 000 лв. бетонираха част от коритото на р. Берковска

Биячите от “Строител Криводол” са братята Мариел Спасов и Спас Спасов, разказва Милован Жан.

Побоят е нанесен върху новия мост, под който е бетонираното и унищожено дъно на реката. За скандалния ремонт “Зов нюз” разказа подробно в свой материал.

Милован Жан

“На моста бяхме пет човека. Аз попитах  Живко  и Анелия (строителен надзор и авторски надзор по проекта) защо не е изпълнен проектът по техническа спецификация.

Те обаче нямаха време да ми отговорят, защото единият от собствениците на “Строител Криводол” – Спас, ме удари с юмрук в лявата скула.

Залитнах за секунди, след което ме удари и другият собственик – Мариел. Отново с юмрук, но отзад по главата. След това двамата ми извиха ръцете и ме свалиха на моста по очи.

Влачиха ме по моста повече от пет минути, като през това време ме ритаха и по главата, и навсякъде по тялото, като единият от тях стъпваше върху мен.

Хората от всички къщи се появиха и започнаха да викат, за да ме оставят. Те обаче не ме оставяха и продължиха да ме ритат и влачат.”

След побоя Спас Спасов дори е показал неприличен жест на пребития мъж.

Спас Спасов                                                                                                   Мариел Спасов

Докато собствениците на “Строител Криводол” са влачили по моста Милован Жан, дрехите му са се разкъсали и двете му колена са с травми.

По информация на “Зов нюз” полицията и прокуратурата вече са се активизирали. Очаквайте подробности.