Традиционният врачански панаир няма да се проведе под натиск на властите, изразен в сигнал до прокуратурата от 9 септември 2021 г.

Това става ясно от публикация в страницата “Калин Каменов – кметът на Враца” във “Фейсбук”.

Публикувме поста без редакторска намеса:

“Поради стотиците въпроси относно провеждането на Традиционния врачански есенен панаир, трябва да уточним три неща:
1. Община Враца имаше желание да организира събитието, при спазване на всички наложени мерки, както го направи и преди година. Подготвена бе както културна програма, така и търговска част.
2. Община Враца получи не само категоричен отказ от РЗИ Враца, но и заплаха с полиция и прокуратура. Хора, които до преди няколко месеца отричаха съществуването на COVID-19, днес облечени във власт, раздават обвинения и присъди.
3. Харесва ни или не, ще трябва да се научим да живеем с COVID-19. В началото на епидемията бяха наложени крайни мерки, защото не знаехме срещу какво се изправяме. Сега, година и половина по-късно, не може да продължаваме да слагаме ограничения, вместо да даваме решения. А решенията са ясни – ваксиниране, спазване на определени правила за хигиена и икономическа подкрепа за тези, чиято работа е засегната от вируса.
Желанието на Община Враца и кмета Калин Каменов бе събитието да се проведе при спазване на всички необходими мерки. И няма да се проведе под натиск на властите, изразен в сигнал до прокуратурата от 9 септември 2021 г.”