През месец юли 2023 г. в област Враца са регистрирани 76 пътно-транспортни произшествия, от които 16 са тежки. При катастрофите е загинал един и са ранени 23 граждани.

В сравнение със същия месец на предходната година, тежките ПТП-тата са с 3 по-малко, загиналите са равни, а ранените са с 4 по-малко. През месеца за установени  нарушения на водачите  са съставени 440 акта, 1746 обикновени фиша и 2591 електронни фиша/клипа, издадени за установени нарушения на скоростта.

Установени  са 64 водачи, употребили алкохол или наркотични вещества. За неизползване на обезопасителни колани и каски са наложени 119 глоби, за неправоспособност – 32, за шофиране без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ – 35.

През месеца са издадени 173 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки по ЗДвП, като са прекратени регистрациите на 50 бр. МПС. Проведени са 26 бр. специализирани полицейски операции по безопасност на движение по пътищата. Изпратени са 30 бр. сигнални писма за осигуряване безопасността на движението по пътищата.

Снимката е илюстративна.