С прекрасните думи от стихотворението „Песен за доброто“ на Недялко Йорданов в изпълнение на учителя от СУ „Христо Ботев“ град Оряхово, г-н Марко Кръстев и неговата 8 годишна дъщеря Моника Кръстева, г-н Росен Добрев, Кмет на Община Оряхово запали светлините на голямата, жива елха в центъра на града, с което не за първи път показа, че светлина и хармония, смисъл и надежда носят добрите човешки взаимоотношения, духовния напредък и споделянето на общи радости в делниците и празниците на Общината.
С колоритен дефилир под първият сняг за Оряхово тази зима от Площад „1300 години България“ през улица „Васил Левски“ до Площад „Дико Илиев“ образователни и културни институции, общински служители и граждани дадоха началото на тая, така любима на малки и големи празнична вечер. Дядо Коледовци на велосипеди, светещ и пеещ „Пикап“ с елфи и снежни човеци, които пръскат сняг, животинките от Дядовата ръкавичка, Библейска картина с Дева Мария и Йосиф, Снежанка в кола, безброй джуджета на СУ „Христо Ботев“, елхи, коледни духчета и ходещи подаръци, снежинки и ангели, оркестранти превърнаха площада на града в истинска зимна приказка.
„Уникални сте вие, Оряхово…“ извика от сцената за втори път гостуващия в Оряхово Драго Драганов – Чая, който създаде типичното за този толкова хубав празник настроение.
Горещото вино с канела и портокали на Винарска изба „Ахинора“, ръчно направените сувенири и лакомства на СУ „Христо Ботев“, НУ „Св.Св. Кирил И Методий“, НУ „Д-р Петър Берон“, Детска ясла №1, ДГ „Пролет“, ДГ „Дружба“, ЦПЛР ОДК „Людмила Живкова“ и НЧ „Надежда 1871“ добавиха онзи специален щрих, който винаги сгрява душата през декември.
Вечерта завърши с колоритна заря!