49 са новите случаи на COVID-19 в област Враца, според данните в Единния информационен портал. 13 от заболелите лица са настанени в болнични заведения. Двама са починали през изминалото денонощие.

Заболелите са от следните общини: от община Борован са 8 лица, като 3 от тях са хоспитализирани в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца, а 68 г. жена е настанена в МБАЛ – Бяла Слатина; 6 са заболелите от община Бяла Слатина, като в МБАЛ – Бяла Слатина са настанени 4 лица, 18 са регистрираните болни от община Враца, от които в Първа частна МБАЛ – Враца е настанена 49 г. жена, в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца е на лечение 86 г. жена, а в СБАЛПФЗ – Враца е хоспитализиран 59 г. мъж. Един нов случай е установен в община Козлодуй. 7 са заболелите в община Криводол, като в СБАЛПФЗ – Враца е настанен за лечение 80 г. мъж. В община Мездра са регистрирани 6 нови болни с Коронавирус, като в МБАЛ – Мездра е хоспитализирана 23 г. жена. В община Оряхово новите случаи са два, едно лице е установено в община Хайредин.

През изминалото денонощие, в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца са починали настанени за лечение 63 г. мъж и 60 г. жена от гр. Враца.

Активните случаи към момента са 598, от които 506 са диагностицирани на домашно лечение, а 90 са хоспитализирани.

СЕБН