Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет отпусна 465 000 лв. на община Лом за отстраняване на щетите от проливния дъжд на 19 юни. Това е цялата сума, която кмета д-р Георги Гаврилов поиска след посещението на служебния премиер Стефан Янев.

В сумата не влиза възстановяването на пътищата  на АПИ, които са собственост на държавата. Възстановителните работи ще бъдат започнати и изпълнени във възможно най-кратък срок.

Припомняме, че лятната буря буквално потопи под вода Лом на 19 юни. Ураганен вятър наводни улици, изкорени и прекърши дървета, отнесе покриви и остави града на тъмно в събота вечерта.

генерал агрохимикали

 Водата, заедно с ураганния вятър изрови десетки улици, разхвърл паветата и отнесе чакъла по републиканския път за Козлодуй (ул. “Ковачишка”).

Десетки са и счупените дървета, силните пориви са изкоренили две дървета, които са паднали върху къщи.Вятърът е “вкарал” прозореца в стаята на друго жилище. Скъсани са електрически проводници и токът е спрян в част от кварталите за около два часа.

Нанесените материални щети са сериозни, но няма пострадали хора при стихията. От общината ще отпуснат средства и аз пострадалите от бурята домакинства за извършване на неотложни ремонти.