В 9:04 часа коалицията ГЕРБ – СДС Враца регистрира листата си в РИК-Враца.

Първа в листата на коалицията е министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя заяви, че през последните 4 години се е работело за развитието на държавата.

„Факт е строителството на един от най-важните проекти за развитието не само на област Враца, а и в Северозападна България, това е скоростният път Мездра-Ботевград.“

Тя спомена и за многото реализирани проекти и вложените средства за изграждането на пътна инфраструктура, както и подпомагането за развитието на общините.

„Горда съм, че в листата, която оглавявам, има хора, които са познати в област Враца и са експерти. Приемам водачеството като оценка за работата ми като министър на регионалното развитие и благоустройството, като народен представител и като областен координатор на ГЕРБ. Хората, които са зад мен са личности, които са работили за развитието на областта. В листата на коалиция ГЕРБ-СДС има познати личности, представители на гражданската квота, известен не само в нашата област хореограф и представител на нашия коалиционен партньор – Съюза на демократичните сили. Излизаме с амбицията за победа“, съобщи министър Аврамова.

„Излизаме със сигурността, че ще победим в тези избори, защото в труден момент трябва да се вземат трудни решения, трябва да се подходи отговорно, а именно коалицията ГЕРБ-СДС може да го стори.“ 

Това каза областният председател на СДС Ирина Иванова.

Тя представи и кандидатът от тяхната партия – Миглена Горанова.

След министър Аврамова, в листата на коалиция ГЕРБ-СДС се нарежда Красен Кръстев. На трето място е д-р Костадин Шахов. След него са областният управител Малина Николова, Драгомир Маринов, Мирослав Аспарухов, д-р Иво Ралчовски, Мирослав Комитски, Миглена Горанова, Мартин Харизанов, Веселин Веселинов и Светослав Спасов.