Двама лекари ще се явят на конкурса за ръководител на Регионалната здравна инспекция във Враца, разбра “Зов нюз”.

Според нашите източници с настоящия директор д-р Кети Ценова за поста ще се състезава и д-р Емил Петков, който е бивш кадър на РЗИ-Враца – Директор на Дирекция “Обществено здраве” в Инспекцията.

Припомняме, че двамата кандидати за директори на РЗИ – Враца бяха замесени в грандиозен скандал през 2013 година, а един от тях беше арестуван за 24 часа, заради фалшифициране на документи, свързани с производството и търговията на хранителни стоки.

За неистинските документи бил подаден сигнал в полицията.

Служителите на Икономическа полиция претърсили къщата на пенсиониран санитарен инспектор и в приземен етаж попаднали на специална стая, където били изготвяни фалшиви медицински документи.

В специален тайник в помещението полицаите открили подправени здравни книжки.

“10 здравни лични карти на лица, които работят на различни обекти под контрола на Регионалната здравна инспекция, открити са и различни цветове химикалки и 17 печата за изготвяне на подобен род документи”, поясни тогава Красимир Василев, говорител на ОД на МВР-Враца.

Таксите за документите логично не са постъпвали по сметка на държавата.

По това време д-р Кети Ценова е била директор на Дирекция “Надзор на заразните болести”, която пряко е отговаряла за заверяването на здравните книжки. Директорът на Дирекция “Обществено здраве” пък е отговарял за контрола на обектите с обществено предназначение.

След грандиозния скандал и намесата на органите на реда единият от директорите напуска РЗИ-Враца и започва работа в болнична лаборатория в близко до града населено място.