Мъжът, който подпали колата си пред сградата на Община Враца и в близост до СУ “Козма Тричков”, е задържан в ареста за 24 часа.

Днес ще стане ясно дали мярката му ще бъде удължена, или ще се си отиде у дома. Образувано е досъдебно производство.

Мъжът не е страдалец, той е от нормално семейство и изкарва прехраната си с бизнес.

Припомняме, че до огнения инцидент се стигна, след като врачанинът неправилно паркирал колата си на спирката до магазин ЛИДЛ в ж.к. Дъбника, където спирането и престоя на автомобили е забранено.

“Протестът” на нарушителя започнал още там, като се опитал да попречи на служителите на “Паркинги и гаражи” да вдигнат автомобила му, разбра “Зов нюз” от свои източници.

46-годишният мъж блъскал автомобила си, буйствал и отказвал да плати. Заплашвал е служителите на предприятието с палежи и убийство.

След като кранът започнал да вдига колата той се опитал да легне върху нея. Наложило се да дойде и полиция, за да бъде решен проблемът.

 Спорът продължил и след това, когато мъжът отишъл да освободи колата си от наказателния паркинг.

На следващия ден, след като съпругата му подала жалба в предприятието, мъжът отново се ядосал, защото трябвало да чака 10 дни за отговор.

В яда си, той се качил в  „Рено“ -то си, преминал през бариерата на площад “Христо Ботев”, навлязъл в пешеходната зона, завил в ляво пред читалище “Развитие” и спрял пред Общината, където подпалил автомобила си.

По време на огнения инцидент в СУ “Козма Тричков” са се обучавали деца от пети клас. Те са станали свидетели на инцидента, но учителите са успели да овладеят ситуацията и децата са останали спокойни. Всяко от тях се е обадило на родителите си, за да ги успокои.

Снимки и видео от палежа

Мъж запали колата си пред община Враца (ВИДЕО)

 

 

СЕБН