Днес в болницата във Враца се състоя едно паметно събитие, което показа, че в града ни живеят стойностни хора, които подхождат с грижа и отговорност към него.

С огромно вълнение и благодарност, лентата на обновените стаи в АГО-Враца прерязаха Мартин Харизанов и д-р Росица Славейкова, началник на отделението.
“Благодаря от цялото си сърце на всички, които се включиха в тази благородна кауза. Това нямаше на случи без подкрепата на Братя Готвачи и моите колеги от Сдружение „Врачанофили“ Владимир Миленков и Николай Николов. Когато решихме да реализираме тази нелека задача се обърнахме за помощ към бизнесмени и общественици от Варца и днес моят призив е това да продължи и в бъдеще.
Състоянието на отделението по Акушерство и гинекология към МБАЛ-Враца дълги години бе голяма болка за лекарите там, както и за всички граждани на област Враца.
В края на миналата година от сдружение „Врачанофили“ организирахме благотворително събитие – Вечеря с кауза: „С мисия за бъдещето! За ДЕЦАТА и МАЙКИТЕ на Враца!“. Целта бе да се съберат средства за подпомагане на отделението, като дарената сума бе 34 500 лева.
Бизнесмени от областта отвориха сърцата си и добавиха още от личните си средства и тя достигна над 40 000 лв. Персоналът на отделението също дари средства от заплатите си.  И всички ние направихме цялостен ремонт на две стаи.
Днес, в този щастлив ден съм още по- сигурен и обнадежден, че ще положим всички усилия в скоро време да бъде ремонтирана и останалата част от отделението.
Малко е да кажа само благодаря, защото с реализацията на тази кауза врачани показаха, че наистина са сила, която носи и твори добро!
Розите за работещите в отделението са символ за тяхната всеотдайност и грижа за бъдещите поколения на Враца и областта. “, каза Мартин Харизанов за “Зов нюз”.

Д-р Росица Славейкова, началник АГО

“В началото бяхме малко резервирани, защото дълги години бяхме лъгани. Работя 25 години в отделението, поне от 15 години говорим почти ежедневно за ремонт. Изключително се радваме с целия персонал, виждате хората, колко са щастливи за това, че нещо се случи реално. Нямаме думи да се отблагодарим на хората, които дариха от средствата си, както и на всеки един от персонала, който отдели част от заплатата си, за да довършим ремонта. От вчера са настанени първите родилки в тези стаи. 

Нашият призив е, който има възможност нека да дари и другият призив, който искам да отправя към бъдещите майки на Враца е да раждат в нашето отделение, защото тук работят перфектни специалисти с грижа и обич към пациентите.”, каза началникът на отделението д-р Росица Славейкова.
Настанените в новите стаи родилки разказаха за “Зов нюз”, че се чувстват изключително удобно под грижата на добри специалисти в перфектни условия.
На официалното откриване присъстваха и част от дарителите, а отец Аспарух отслужи водосвет за здраве. Бе подреден и стилен коктейл, а вкусът на питката успя да впечатли дори и Братя Готвачи.