От 13 декември влизат в сила промените в разписанието на влаковете, с които се осигурява допълнителна възможност за пътуване между Враца и Варна. Това съобщават от националния железопътен превозвач.

Измененията са насочени към намаляване времето на пътуване и по-добра свързаност между областните градове.

Основните промени в Графика за движение на влаковете за 2021 г. са свързани и с увеличаване броя на бързите влакове в някои направления и подобряване на връзките с възможност за пътуване в различни региони на страната. Предвидено е движението на 560 влака средно на ден, което ще увеличи обема на превозите с над 1 млн. км.

Ще бъдат удължени маршрутите на бързите влакове Плевен-Варна-Плевен, които ще пътуват директно от Враца до Варна и обратно.

Ще бъде осигурена и още една възможност за пътуване между Враца и Варна чрез създаване на удобна връзка с нощния влак София-Варна.

С новия график е предвидено удължаване на маршрута на бързите влакове „Янтра” Горна Оряховица-София-Горна Оряховица до Пловдив и възстановяване на нощните влакове между Русе и Стара Загора – с бърза връзка за и от Димитровград, Пловдив и Пазарджик, с което значително ще се подобри връзката между Северна и Южна България.

Разписанията на всички влакове можете да видите в приложения Пътеводител с разписанието на влаковете за 2021 г. ТУК