Колоритна програма с впечатляващ солист и диригент, очакваме тази седмица в градската концертна зала: суперуспешният румънски кларинетист Петру Пане, лауреат на множество международни конкурси и световният диригент Емир Нуханович, носител на наградата „Златна палка“ Италия и „Свобода“ за приноса му към хуманизма и правата на човека в Босна и Херцеговина, Европа и света.

Ще ги чуем, на 22-ри юни от 19.00ч. в концерта „Балканите и Европа“ заедно със Симфониета-Враца във впечатляваща програма, с балканска премиера и класически шедьоври от Бетовен и Вебер.

В програмата: Е. Нуханович – “New World Dreams” (световна премиера), произведението е написано специално за този концерт и оркестър; К. ФонВебер – Концерт за кларинет и оркестър № 1 във фа минор; Л. ван Бетовен – Симфония № 3 в ми бемол мажор „Ероика“

Билети на касата в Билетен център “Гъбката” (до х-л “Хемус”), тел. 0896718303, 0899827060. Попитайте за книжките-каталог на Симфониета-Враца, в които има много допълнителна информация за участващите музиканти, композитори и произведения, както и за новия „Културен чек за един училищен клас“.