РЗИ Монтана и злязоха със справка за броя на ваксинираните работещи в здравеопазването и образованието.

“Зов нюз” поиска подобна справка от РЗИ – Враца, но от Инспекцията не пожелаха да предоставят информация. До този момент все още не е ясно колко медици, фармацевти и педагози и помощен персонал са ваксинирани за област Враца.

Към 26.01.2021г. са имунизирани общо 804 лица, съобщиха от Ргионалната здравна инспекция в Монтана. Сред тях са: – дентални лекари – 19 лица, лекари и общопрактикуващи лекари в болничната помощ- 188 лица,магистър фармацевти- 4 лица, педагогически персонал- 101 лица, помощен персонал – 79 лица и лаборанти и медицински сестри, и 413 лица педагози.

Областният медицински съвет в Монтана проведе на 29.01.2021 г. заседание, основен акцент в чийто дневен ред беше обсъждане на алтернативите за реорганизация на лечебната мрежа в областта с цел обособяване, в съответствие с постъпили от Министъра на здравеопазването указания, на лечебни заведения за лечение единствено на лица с коронавирусна инфекция.

Заседанието се проведе онлайн в електронната платформа Zoom под ръководството на Областния управител Росен Белчев и с участието на имащите отношение към противоепидемичните мерки ведомствени териториални структури, представители на лечебните заведения за активна болнична помощ, лекарски съсловни организации и общините в областта.