През месец ноември 2020 г. в област Враца са регистрирани 48 пътнотранспортни произшествия, от които 7 са тежки. При катастрофите са ранени осем граждани. В сравнение със същия месец на предходната година, ПТП-тата са били с 27 по-малко, загиналите са равни по брой, а ранените са с 8 по-малко. 

През месеца за установени  нарушения на водачите  са съставени 284 акта, 1840 обикновени фиша и 2861 електронни фиша, издадени за установени нарушения на скоростта. 

   Установени  са 18 водачи, употребили алкохол. За неизползване на обезопасителни колани и каски са наложени 35 глоби, за неправоспособност – 25, за шофиране без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ – 42

   През месеца са издадени 204 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки по ЗДвП, като са прекратени регистрациите на 25  бр. МПС. Проведени са 29  бр. специализирани полицейски операции по безопасност на движение по пътищата. Изпратени са 33 бр. сигнални писма за осигуряване безопасността на движението по пътищата.

През първите единадесет месеца на годината броят на пътнотранспортните произшествия в областта е 624, от които 138 са тежки. Загиналите граждани в инциденти на пътя са 13, а ранените са 181. В сравнение с миналогодишният период ПТП-тата в областта са с 48 по – малко, тежките катастрофи – с 5 по-малко, ранените –  с 20 повече, а загиналите – с двама по-малко.