Над страната ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна над Западна България. Преди обяд на места в низините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. В Източна България ще духа слаб юг-югозападен вятър. Минимални температури ще са между 1° и 6°, максимални предимно между – 7° и 12°, в София около 10°. Вечерта от запад ще започнат превалявания от дъжд, които след  полунощ ще обхванат западната половина от страната.

Над Черноморието ще има разкъсана висока облачност, а преди обяд на места и значителна ниска.  Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 11-12°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над масивите от Западна България, където към края на деня ще започнат превалявания от дъжд, над 2200 метра от сняг. Ще духа до умерен западен, в следобедните часове югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 4°.