Пациентка от близък до Лом град, пострадала след катстрофа се озовава в болницата МБАЛ “Св.Николай Чудотворец”  с охлузване на главта от едната страна. Диагнозта след приемане на жената в болницата е счупване на свода на черепа. Първоначално тя е разпределена за лечение в хирургично отделение, но след това я преразпределят в реанимацията на болницата по пътека с диагноза – кома. Лекари споделят, че жената в кома сама е преминала по коридора на болницата от едното отделение в другото без изявени симптоми характерни за поставената й диагноза.

„Как така жена в кома ще се движи свободно по болничните кабинети и коридори, това трябва да е чудо на медицината?, казват лекарите и коментират, че вероятно при една проверка на болницата в Лом тя отново ще е първенец по приети в коматозно състояние пациенти. На пациентката е направен скенер, след който и казват /докато е в кома /, че нещата са много сериозни, че има хематом в мозъка и трябва по най-бързия начин да бъде транспортирана в неврохирургия в София, защото в болницата в Лом нямат такива специалисти.

Жената е качена в една от частните линейки. Припомняме, че за нает транспорт болницата плаща 9 000 лв. на месец. Близките на болните пък плащат по 140 лв. на курс за отиване и връщане. Лекари коментират, че не разбират, защо се плащат пари на частни линейки при положение, че МБАЛ „Св. Николай Чудотворец” разполага със собствени такива, които отлежават на паркинга на лечебното заведение.

Лекарите отказаха да застанат с лицата и имената си пред „Зов нюз”, защото споделиха притесненията си, че Савков ще ги заплаши с уволнения.