Минус двайсет процента ще е цената на обявения в несъстоятелност торов завод „Химко”. Причината е, че в рамките на законно определения срок за подаване на документи за участие в търга с тайно наддаване нито една фирма не подаде документите си за надпреварата. Така синдикът на предприятието Росица Томова от днес е принудена да определи нова дата за продажба на дружеството. Това, от своя страна, обаче ще доведе и до значителен спад в първоначално обявената цена на торовия гигант. Така вече обявената сума от 28 милиона и половина ще е намалена с 20 на сто. Вторият търг обаче ще премине при явна продажба. При явили се двама кандидат-купувачи, всеки един от тях съответно трябва да наддава и по-висока сума, чрез която да придобие дружеството.

Вчера синдикът на „Ново Химко” Елин Топалов е внесъл официална жалба в Софийския апелативен съд. Чрез документа той обжалва решението на магистрата от Врачанския окръжен съд Радослава Симеонова за внасяне на обезпечителен иск в размер на 285 хиляди лева. Ако столичните магистрати уважат подадената молба, то повторно обявеният търг ще бъде окончателно стопиран.

Припомняме, че в началото на месеца синдикът на предприятието Росица Томова официално извади на тезгяха неработещия завод.