Мирослав Гетов е журналист, гл. експерт „Връзки с обществеността и протокол“ в Община Мездра. Редактор е на Общински вестник „Мездра XXI век“ и на Информационен бюлетин „Председател“ на НАПОС. Член е на Съюза на българските журналисти. Член е на Настоятелството на НЧ „Просвета 1925“ – Мездра и на Управителния съвет на ОФК „Локомотив“ – Мездра. Председател на Краеведското дружество в гр. Мездра. Автор е на книгата „Футболна хроника“ за историята на футбола в гр. Мездра.

Кандидат е за народен представител от листата на ПП ВМРО-БНД в Шести изборен район – Врачански.

 

Защо приех това предизвикателство?

 

На първо място, защото за мен патриотизмът е кауза, любовта към Отечеството – висша добродетел. Доказал съм го със словото и делата си през целия си живот. Онези от вас, които ме познават, могат да го потвърдят.

Затова изповядвам идеите и целите на ВМРО. А именно: съхранение и развитие на традиционните български ценности, обичаи и вяра за бъдещите поколения; духовното единение на българския народ в Мизия, Тракия, Македония, Западните покрайнини и всички останали български общности зад граница; защита на българските национални интереси…

На второ място поради дълбокото ми уважение към моя приятел и съратник Красимир Богданов – председател на Областния комитет и водач на листата на ВМРО в Шести изборен район – Врачански.

Един достоен политик, който притежава сериозен опит както в областта на местното самоуправление като заместник-кмет на Община Враца през периода 2011-2014 г., така и в областта на съвременния български парламентаризъм като депутат в 43-ото и в 44-ото Народно събрание (2014-2021 г.), заместник-председател на комисията по външна политика и на комисията по околната среда и водите, председател на групата за приятелство с Албания.

Един интелигентен човек и патриот, който години наред работи неуморно “на ползу роду болгарскому”. И нещо особено важно: който не се промени, дори и след като стана депутат. Който винаги е готов да помогне на хората в нужда. Поради което се ползва с тяхното доверие.

На трето, но не на последно място, мотивира ме странното усещане, което имам, че някой се опитва да ни вкара във вече “свирен мач”. Който е играл футбол ще разбере за какво иде реч.

Бях писал за това преди време, но ще припомня една част от него. Защото времето минава и нещата се забравят. Европейските избори през 2019 г. показаха странни неща. Хора от водещите партии, които бяха доста назад в листите, не особено популярни, изведнъж получиха огромна преференциална подкрепа. При това, без да са стъпвали в нашия край, без да са провели една среща с избирателите. Каква е цената на „народната любов“ е ясно за всички!

Ние от ВМРО в уговорени мачове и “черно тото” не играем.

Може би, защото така сме възпитани. Може би, защото имаме зад гърба си не 15, не 30, а над 127-годишна история. 127 години борба за българщината, в която светят като икони имената на Гоце Делчев, Тодор Александров и Иван Михайлов.

А това, уважаеми приятели, задължава. Страшно много задължава.

Може би, защото просто така е редно.

Под давлението на силните на деня схемите за купуване на гласове и за контролиран вот на предстоящите парламентарни избори отново са активирани. Дилърите на гласове са плъпнали като гъгрица измежду боб на лов за продажни, дребни душици.

Картите вече са раздадени под масата. По преференциите на 4 април ще познаете кой държи тестето.

Споделям всичко това с вас, не за да ви агитирам да гласувате за мен. На прага на своята 50-годишнина, достатъчно здраво съм стъпил на земята и осъзнавам реално шансовете си в тази нечиста игра. Ще се радвам, ако подкрепите Краси Богданов – той го заслужава.

Каквото и да си говорим, тук става дума за много пари, за големи икономически интереси. А както казва Волтер: “Когато стане въпрос за пари, всички сме от една религия”.

Което обаче не ни лишава от правото да се възмутим, от правото на съпротива. Възмутете се! Съпротивлявайте се!

Споделям мотивите си с вас, защото сте ми приятели.

И още нещо, което е важно за мен: това е моята позиция, зад която стоя само аз и не ангажирам с нея никой друг. Такъв съм, късно е да се променям: каквото мисля – казвам го. И си нося отговорността.

Гласувайте за когото решите. Всеки има глава на раменете си и може да мисли. Ако пък така прецените – не гласувайте. Това също е оценка за политическата система у нас. В крайна сметка, ако се доверим на Хегел: “Всеки народ си заслужава управниците.”

Според мен обаче, вашият глас е важен. Важен е, за да можем да противостоим, доколкото това е възможно, на платения, контролиран вот. Защото, както казваше Хайтов: “Изтървем ли България – изтървали сме всичко!”

 

Бъдете здрави и богати на верни приятели!

 

ВМРО е номер КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ