България отново е пред избори! Предсрочният вот, който ще се проведе на 2 април е петият пореден за по-малко от три години. За разлика от предишните, вече се превръща в електорално състезание, а не в политическа надпревара между принципи, идеи и ценности.

За държавата е опасно безкрайното рулиране в спирала от избори, докато управлението е съсредоточено еднолично в ръцете на служебни правителства, назначени от президента. А в тази ситуация всички са губещи.

Последиците от политическата криза са ясни – без програма и стратегия за развитие, без категорична посока и устойчиви модели, без конструктивни решения, финансови и социални рамки, без  ясни послания към европейските ни партньори.

Намираме се в хаос, а липсата на доверие в институциите е все по-осезаема. Такава една институционална ерозия предизвика нарасналите нива на миграционен натиск, търговска спекула, висока инфлация.

Общините са обречени на фалит. В условията на действащия бюджет, средствата  от държавата за финансиране на дейности  на общините са крайно недостатъчни.

Кметовете по места не успяват да проведат административните процедури, заради непредсказуемостта и пълната липса на държавна политика с отговорност към хората.

Северозападният регион е с висока безработица, а лошото управление на публичните финанси в държавата в последните две години, липсата на националната политика за насърчаване на инвестициите  и ниските нива на доходите го обезлюдява.

В социалната система след покачването на цените на храните, услугите и лекарствата – инфлацията,  нараснала 4,6 пъти спрямо предходната година, обезсмисли повишаването на пенсиите и социалните плащания.

Пътната инфраструктура, не само че не се изгражда, но и не се поддържа, спрени са важните стратегически проекти.

Скоростният път Видин – Ботевград  и свързващият го обходен път на Враца са обречени без управление на ГЕРБ – СДС.

В началото на тази година започна разплащането към фирмите-изпълнители.  По обявените за „порочни” процедури се работи и се разплащат стотици милиони незаконосъобразно. А до  Враца все още няма скоростен път, въпреки че тук също живеят хора, които си плащат данъците и пътните такси към държавата.

В стремежа си да изолират ГЕРБ, управляващите политици-дали служебни или в коалиция на Промените –  изолираха хората.

“Изолираха” ги от възможността да планират бизнеса си и доходите на домакинствата. Преди говорехме за развитие, за надграждане, за модернизация, а днес – как да обезпечим разходите за отглеждане на децата си, как да помогнем на възрастните си родители, как да се спасим от кризите.

Такава е равносметката!

Време е да върнем стабилността в държавата!

Като водач на листата на ГЕРБ – СДС, заедно с кандидатите за народни представители от област Враца поемаме отговорността да оправдаем Вашето доверие!

За пълноценно държавно управление ни е необходимо не само парламентарно мнозинство, необходимо е да се състави работещо правителство.

Ние от ГЕРБ- СДС  ще положим всички усилия да предложим  в неговия състав хора с доказан опит и професионализъм, умеещи да се справят с натрупаните кризи.

Следваме обещаното и наш основен приоритет остава икономическият растеж, като целта ни е в следващите 4 г. брутният вътрешен продукт да достигне 240 млрд. лв.

Тези параметри ще ни позволят минималната заплата да достигне до 1500 лв., средната -до 3000 лв., а средната пенсия да стане 1200 лв.

Ще продължим политиката за повишаване на учителските заплати и ще търсим възможности за увеличение на възнагражденията на здравните и социалните работници. Ще работим за ефективна съдебна реформа и за по-бързото приемане на България в Шенген и Еврозоната. Акценти са рестарта на европейски програми и ефективното изпълнение на Плана за възстановяване и устойчивост.
Ние от ГЕРБ – СДС можем да решаваме кризи! Доказали сме го и преди!

Имаме визия и програма за управление, а листата ни от кандидати за област Враца  е съставена от уважавани личности, с опит и мисия да работят за развитието на страната и региона.

Втори е народният представител в 48-ото НС и доктор по икономика Мартин Харизанов. Трети в листата се нарежда художественият ръководител на Ансамбъл “Мездра” и народен представител в 45-ото НС Мирослав Аспарухов, а на четвърта позиция е уважаваният лекар д-р Цветанка Генкова. Пети в листата от кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС за област Враца е инж. Гълъбин Младенов, а на шесто място е предприемачът Илиян Еленков. Председателят на Общински съвет – Мизия Татяна Спасова е на седма позиция, след нея се нареждат Мартин Стойчевски – педагог и  Яна Бецинска – Георгиева – икономист. Представителят на коалиционния партньор от  СДС з.м.с. Дамян Петров е на 10-то място. Единадесета в листата е финансистът и директор на дирекция в Община Козлодуй Лилия Димитрова, а общинският съветник в Общински съвет – Козлодуй Ангел Лалюв е на 12-то място.

Крайно време е да възстановим България, да изберем държавниците, от които страната ни има нужда. Защото хората го очакват от нас!

Решенията
ни са основани на диалогичност, ясно изразени приоритети и каузи. Можем да върнем България на пътя на развитието – с Вашето доверие и подкрепа.

Гласувайте на 2 -ри април с номер 2 за ГЕРБ – СДС. ЗА СТАБИЛНА БЪЛГАРИЯ ОТНОВО!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!