калин каменов

Г-н Каменов, как премина кампанията?

Научих, или по-точно се уверих за пореден път, че хората са уморени от политическо говорене, компромати и злоба. Всички, а вие знаете, че правим срещи с хиляди хора, искат да се работи. Празните приказки дразнят врачани. Иначе в кръга на шегата, от моите опоненти научих за себе си невероятни неща, които не подозирах.

Опонентите Ви използваха много нападки срещу Вас в кампанията, искате ли да отговорите на някоя от тях?

Не, важните въпроси ми ги задават гражданите всеки ден. Например за дълга на общината. Десетки пъти сме обяснявали, че е 25 млн. лв. Като 17 от тях са от водния цикъл, а други пет са мостово финансиране по проекти, което ще се възстанови след верификация. Знам, че по време на кампания се говорят всякакви лъжи, но врачани са интелигентни хора и няма да се подведат.

С какво ще запомните мандат 2019-2023 г.?

Мога да го разделя в два аспекта. Добрият е, че успяхме да завършим важните проекти. Водният цикъл, новият градски транспорт, залата на училище “Христо Ботев” и още много други. Успяхме да подготвим и много силен План за интегрирано развитие на Враца.

От друга страна преминахме през много кризи – най-много ни навреди вътрешнополитическата. Липсата на европейски средства и най-вече абдикацията на държавата от проблемите на общините забави развитието на Враца.

Кое ще бъде първото, което ще направите през новия мандат?

В последните седмици имаме първите одобрени проекти, по които трябва да започне работа веднага – социална, образователна и спортна инфраструктура. Очакваме резултатите и за още 29 наши предложения. Един от най-важните сред тях е вторият етап на пешеходната зона. Тук е и новият етап от енергийното обновяване. Имаме готовност да подадем, веднага щом отворят съответните програми и изготвените проекти за втори етап на осветлението, облагородяване на градската среда и така наречените “калните петна”, както и проекти, свързани с екологията. Със сигурност ще има промени в структурата и оптимизация на администрацията.

Какви са очакванията Ви за състава на новия общински съвет?

Сигурен съм, че ГЕРБ отново ще има най-голямата група. Имаме страхотни личности сред нашите кандидати и съм убеден, че ще имаме много качествен съвет. Но това не е достатъчно. Трябва да имаме мнозинство в Общинския съвет и всеки глас за нашата листа е важен.

Преди 4 години спечелихте изключително убедително – 72% на първи тур, възможно ли е да повторите този резултат?

Голямата победа е и огромна отговорност. Истината е, че колкото повече хора стоят зад избора на един кмет, толкова по-уверено той може да прокарва смели политики. Има политическата тежест да бъде обединителна фигура. А Враца и всеки град има нужда от подобна фигура. Ще бъда щастлив врачани отново да се обединят така категорично около мен.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!