За последното денонощие на територията на област Враца са установени нови 82 случаи на заболели от коронавирусна инфекция.

За същото денонощие битката с болестта са загубили още шестима човека от областта.

Става дума за четирима мъже на 81, 69, 76 и 63 години от Синьо бърдо, Хърлец, Чирен и Лесура. Те са били настанени за лечение в МБАЛ „Христо Ботев“-Враца, МБАЛ „Свети Иван Рилски“-Козлодуй и Първа часта МБАЛ-Враца. Починали са и две жени на 73 и 70 години от град Враца. Те са били настанени за лечение в Първа частна МБАЛ-Враца и Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания – Враца.

11 човека от новозаразените са хоспитализирани в лечебни заведения.

Сред новите случаи има и три деца.

Две момичета на 17 и 10 години от град Враца и село Крива бара и едно момче на 10 години от град Враца. Всички те са под домашна карантина.

Три са новите случаи в община Борован. Сред тях е и 69-годишен мъж от село Малорад, настанен за лечение в СБАЛПФЗ-Враца.

В община Бяла Слатина са регистрирани нови 9 случаи на заболели от коронавирусна инфекция. Всички са на домашно лечение.

Най-много от новите случаи в областа са регистрирани в община Враца. Установени са 49 новозаболели.

7 от тях са хоспитализирани. Става дума за четирима мъже на 57, 79, 50 и 75 години, настанени за лечение в СБАЛПФЗ – Враца, МБАЛ „Христо Ботев”-Враца, УМБАЛ „Пирогов”- София. На лечение са и три жени на 63, 89 и 81 години, настанени в МБАЛ „Христо Ботев”-Враца.

Седем са новите случаи на COVID-19 в община Козлодуй. Мъж на 63 г. от село Гложене е настанен за лечение в МБАЛ „Сити Клиник“-Монтана. Останалите са на домашно лечение.

В община Криводол новите случаи са 4. Всички те са под домашна карантина. Четири са случаите в община Мездра.

По два нови случая има в общините Мизия и Роман. Един 81-годишен мъж от село Галово, община Орахово също е заразен с COVID-19.

Общият брой на регистрираните до момента заболели от област Враца е 6 415, като напълно излекуваните са 4 747, а 264 са починали.

Активните случаи са 1 404, като в болнични заведения са настанени 157.