През изминалото денонощие на територията на област Враца са регистрирани седем нови случая на COVID-19 ,

от които пет са от областния град. Останалите два са от село Хайредин и село Чирен.

В град Враца новозаразените са две жени на 57 и 17 години и трима  – двама на 60 години   и един  47-годишен. По-възрастната жена е изследвана по повод симптоми, а момичето е изследвано като контактно лице на вече потвърден случай.

56-годишна жена от село Хайредин също е с коронавирус. Тя е открита и  подадена за наблюдение от РЗИ – Видин. 53-годишен мъж от село Чирен също е положителен за коронавирус.

Всички новорегистрирани болни са диагностицирани за домашно лечение и наблюдение, като към контактните им лица в домашна и работна среда са предприети противоепидемични и изолационни мерки.

По данни на РЗИ – Враца, активните случаи на коронавирус в областта са 42, от които 11 са хоспитализирани а 31 са под домашно наблюдение.

Към 8-ми октомври в област Враца са установени общо 181 души с коронавирусна инфекция, от които 132 са оздравели, а 7 са починали.

12 са взетите от РЗИ – Враца проби за изминалото денонощие.

7 от тях са направени на лица с данни за контакт на потвърдени случаи, 4 са контролните изследвания на лица от гр. Враца и гр. Мездра, а една проба е направена на лице от гр. Враца след Бързо известие от общопрактикуващ лекар.

92 лица са поставени под карантина.