Сред новозаразените има и здравен работник.

През изминалото денонощие на територията на област Враца са регистрирани четири нови случая на COVID-19, по данни на националната информационна система.

Новозаразени са две жени от град Мездра на 28 и 55 години, 57-годишен врачанин и 51-годишен мъж от мизийското село Крушовица. 

28-годишната мездренчанка няма симптоми,

но решила да си направи тест за коронавирус, който се оказал положителен. При започнатото епидемиологично проучване, жената е информирала  за възможен контакт с потвърден случай в работна среда в град Ботевград. За установените контактни в домашна среда са предприети изолационни мерки, съобщват от РЗИ-Враца.

Другата жена, положителна за COVID-19, е здравен работник.

55-годишната мездренчанка е контактно лице от работна среда на друг вече потвърден случай, също здравен работник. Тя няма симптоми.

До момента от общо 52 изследвани с PCR контактни лица, само едно е потвърдено.

Тестват за коронавирус персонала на Спешния център и Хирургичното отделение в Мездра

57-годишният врачанин  е хоспитализиран в СБАЛПФЗ-Враца

на 3-ти август със съмнения за коронавирус. Вчера резултатът му е било потвърдено, че е положителен. За установените му до момента контактни лица са предприети изолационни мерки.

51-годишният мъж от село Крушовица,

който също е с коронавирусна инфекция, е контактен на потвърден случай от гр. Козлодуй. Мъжът е бил под карантина в село Априлци, област Ловеч. На 4-ти август  от РЗИ-Ловеч му е направен  PCR  тест и  резултатът бил положителен. Вчера 51-годишният  е  прехвърлен да изкара карантината си на  адрес в област Враца.

По данни на РЗИ-Враца, към 6-ти август общо потвърдените случаи на COVID-19 у нас са 89, от които 61 са излекувани, а трима са починали.

Активните случаи са 25, от които 17 са на домашно лечение.

През изминалото денонощие са взети проби на седем души, съобщени в РЗИ с бланка “Бързо известие”. 

Изследвани са и 41 души от Дома за стари хора в село Липница, превантивно, по разпореждане на Министерство на здравеопазването.

Взети са и две контролни проби на потвърдени случаи в град Козлодуй.

В момента в област Враца под домашна карантина са 69 души.