Днес от 17.00 часа Ботев (Враца) започва подготовка за новия сезон. Подготовката ще започне с водосвет за здраве на стадион “Христо Ботев”. Веднага след това момчетата тръгват за Мездра, където ще тренират тази седмица, поради възстановяване на тревната настилка на двата терена във Враца.

Заниманието ще води новият треньор Даниел Моралес с помощник Радостин Александров, а Юлиян Левашки ще отговаря за вратарите. Към щаба ще се присъедини още един треньор, който ще отговаря за кондиционната подготовка.

След края на изминалия сезон не бяха предложени нови договори на Даниел Гаджев (36), Атанас Зехиров (32), Аласан Ндайе (31) и Самир Аясс (31). За съжаление Венцислав Керчев (24) и Петър Атанасов (30) отказаха предложението ни за нови контракт, а Христо Златински (36) и Валери Домовчийски (34) решиха да се завърнат в родните си клубове. На вратаря Христо Митов (36) е предложена позиция в клуба. Клубът напускат и двама треньори – Илиян Василев и Любен Любенов.

От ръководството на клуба благодарят на всички, които работиха професионално и отговорно за Ботев Враца!

Вече има  договори с двама български футболисти с опит в Първа лига, които ще се присъединят към Ботев Враца утре. Тази седмица на проби пристигат централен защитник от Англия и халфове от Португалия и Бразилия. Водят се преговори с още няколко млади български играчи.

“Въпреки спекулациите от изминалата седмица, Ботев Враца нито се разпада, нито се предава. Предстоящият шампионат ще е много тежък за нас, но целта ни е да променим философията на клуба и да подобрим миналогодишното си класиране. Ще даваме шанс на млади и мотивирани футболисти, които ще растат покрай опитните играчи.”, коментират от ръководството на тима.