Шампионът по бокс в тежка категория на WBC Тайсън Фюри коментира какво трябва да направи Антъни Джошуа, за да защити титлите си и да спечели предстоящата среща с Олександър Усик. Циганския крал коментира и защо украинецът е неудобен съперник.

“Мога да назова множество причини, поради които Джошуа ще загуби този бой, а Усик ще спечели. Първо, той е левичар, в известна степен неудобен и трябва да признаем, ловък боксьор. Мисля че ударите му са по-силни, отколкото ни се струва”, коментира Тайсън Фюри.

“Но работата не е в това колко силно удрян някой – главното е да попадне в целта. Рано или късно в такъв случай огромният бодибилдър ще се скъса по шевовете като стара евтина възглавница. Освен това идеите му приключват достатъчно бързо”, добави британецът.

“Смятам, че Антъни ще се опита повече да се боксира и да използва джебове. Той прекрасно знае, че Усик няма издръжливост, след три рунда той започва да се задъхва. Ако не се разправи с него по-рано, ще го очаква тежка нощ, възможно е даже да загуби досрочно”, каза още Фюри.

Сблъсъкът ще се състои в нощта между 25 и 26 септември. По традиция двамата боксьори се качиха на кантара ден преди срещата.

Източник: sportlive.bg