На 18 юли в читалище „Развитие“ ще се проведе 24-та общинска отчетно-изборна конференция на БСП – Враца. Фаворит за председателския пост е доказаният адвокат Дафинка Нинова. Преди форума тя получи подкрепата на 35 от 42 местни организации в общината.

Нинова е член на БСП от 1996 г. В периода 1998-2000 г. е част от Контролната комисия, а през последните 20 г. е член на Общински съвет на БСП – Враца. От 2001 г. до февруари 2020 г. изпълнява функциите на партиен секретар на Клуб „45-ти конгрес“.

В навечерието на важната партийната конференция Дафинка Нинова излезе с обръщение към социалистите и призив за сплотеност:

След поредица изпитания на нашата търпимост, политическа отговорност и воля за успех, дойде възможността заедно да очертаем пътя пред общинската организация на БСП за следващия 4-годишен период. Аз никога и по никакъв повод не мога да приема, че моите опоненти и тези, които ги подкрепят, са ми противници. Идеята ни е една,    каузата ни – също. Затова вярвам, че има „златна среда“, общ политически терен на позитивното, диалогичното, единодействието и консолидацията.

Да си председател на Общинския съвет на БСП е голяма отговорност. Партийната работа е изключително екипна и изисква нашата сплотеност.

Подавам ръка на всеки социалист, който работи за това БСП – Враца да заеме отново първа позиция в общината, в региона и страната. Време е да създадем по-комфортна обстановка, с повече взаимно доверие, за да има и по-добри резултати от общия ни труд.

Главната ни цел е да върнем позицията си на първа, водеща политическа сила. Имаме върху какво да стъпим, имаме солиден ресурс от доказани, популярни и общественозначими личности – народни представители, общински съветници, кметове на кметства, дейци от висок ранг в държавната и общинската администрации, в бизнеса. Имаме потенциал!

Благодаря за многото номинации, които получих! Благодаря за доверието, с което се ползвам през годините! Това, че искам подкрепа е продиктувано само и единствено от позитивни цели и желанието ми да ги постигнем заедно, за по-успешното развитие и бъдеще на Враца, на общината и на нашите съграждани!