Библиотеката при НЧ „Развитие – 1869“ гр. Враца и ИК „Жанет 45“ представят писателя Йордан Славейков и сборника с разкази „Празнично семейство“. Срещата ще се състои на 13 октомври /четвъртък/ от 17:30 ч. в читалнята на библиотеката.

„Тези разкази на Йордан Славейков са изпълнени с друга форма на любовен копнеж – копнежа на живия по мъртвия, копнеж, който не може да бъде осъществен и затова може да продължи до безкрай. Тяхната обща тема е сблъсъкът със смъртта в състояние на силна любов. Или не сблъсъкът, а онова състояние на живия, в което той започва да опознава новозародилия се копнеж по завинаги недостъпния друг.“
Зорница Христова

Йордан Славейков е роден и завършил средното си образование във Враца. Той е театрален режисьор, драматург, сценарист, преподавател, писател. От 2007 до 2011 година е щатен режисьор в Драматично-кукления театър – Враца. Дипломният му спектакъл „Оскар и розовата дама“ носи на театъра номинации за националните театрални награди „Икар“ и „Аскеер“ в категориите „Дебют“ и „Водеща женска роля“.
Първият роман на писателя „Последна стъпка“ е отличен с голямата награда на Националния литературен конкурс „Южна пролет“, 2016 в Хасково. Получава и наградата „Дъбът на Пенчо“, връчвана от проф. Светлозар Игов. Сборникът с разкази „Празнично семейство“ вече е преведен на английски език. Йордан Славейков е представляван от литературна агенция „Sofia Literary Agency“ .