Във Враца отвори врати модерен педиатричен център, който ще работи с деца и младежи до 18-годишна възраст. На официалното откриване присъства кметът Калин Каменов, който пожела успех на медицинския персонал и приветства екипа по проекта за успешното създаване на здравното заведение.

Д-р Силвия Федева, която е бенефициент по проекта на министерство на икономиката благодари за подкрепата и заяви, че медицинският център ще продължава да се развива. „Стремим се да предоставим най-добрата грижа за децата и да бъдат удовлетворени специалните им нужди“ – допълни още д-р Федева.

Водосвет за здраве и благополучие на персонала на лечебното заведение отслужи отец Аспарух.

На събитието присъстваха още: лекари, общественици и представители на местния бизнес.

Медицински център „СилвиМед“ се реализира в рамките на проект по ОП „Иновации и конкурентоспособност“, като безвъзмездната финансова помощ за закупуването на модерна апаратура е в размер на близо 200 000 лв. Със собствени средства на бенефициента е извършен основен ремонт на материално-техническата база и общите помещения. В медицинския център работят петима лекари, сред които педиатърът и детски кардиолог – д-р Георги Цветков, д-р Кристина Симеонова и Камелия Гетова, инфекционистът д-р Василка Горнишка и д-р Силвия Федева.
Центърът работи със здравната каса и в него се извършват диагностично-консултативни прегледи, образни изследвания, манипулации, както и бързи тестове за грип – тип А и Б и коронавирус. Здравното заведение се намира в административната сграда на Автогара Враца.