Вчера в град Козлодуй отвори врати Център „Окси Витал“ за кислородни терапии, намиращ се на ул. „Христо Ботев“, бл. 71, партер. Кметът на община Козлодуй Маринела Николова и заместник-кметът Гинка Иванова бяха официални гости на събитието.

Новият център за кислородни терапии е оборудван със съвременна апаратура и предлага иновативни процедури. Хипербарна оксигенация в барокамера (ХОБ) е доказан терапевтичен метод, познат в Западна Европа и САЩ от десетилетия. Той включва дишане на 100% чист кислород под налягане.

В центъра процедурите ще се провеждат в удобна, сигурна и специално конструирана за целта многоместна барокамера, която е от най-висок клас.

С нея работи обучен и сертифициран екип. Барокамерата представлява закрита капсула, в която се подава кислород.

Процедурите в барокамерата облекчават умората, възстановяват силата след усилена умствена или физическа работа, повишават мускулния тонус, имат общо укрепващо и тонизиращо действие.

Необходимият лечебен ефект се получава благодарение на повишеното налягане в камерата, което превишава налягането на околната среда, и насищане на организма с кислород.

В новооткрития център за кислородни терапии в Козлодуй гражданите ще могат да се възползват и от разкрасителни процедури с хиалуронова киселина или серум с колаген, съчетани с хипербарен кислород, който засилва ефекта и се постига ботокс ефект, кожата се подмладява, уплътнява и засиява.

Кметът на общината Маринела Николова пожела на екипа на „Окси Витал“ успешна дейност.