Институции и граждански организации се включиха в благотворителна кампания „Осинови врачанско семейство“, която се организира за 18-та поредна година в града. Събитието се проведе пред паметника на Людмил Кирков.

Зам.-кметът Петя Долапчиева поздрави организаторите и приветства всички присъстващи за добрата кауза. Кметът Калин Каменов ще зарадва с подаръци 3-годишно момиченце, което си е пожелало за Коледа детска книжка, спортен екип, комплект домакински уреди и лакомства.

С подаръци ще зарадват децата и заместник-кметовете Мария Попова, Александър Владимиров, Цветан Стойчков и секретаря на Община Враца – Нина Дакева.

Зам.-кметът Петя Долапчиева и областният управител Малина Николова връчиха и наградите за инженер и учител на годината на Инж. Цветан Цветков и инж. Димитър Иванов.

На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов, общински съветници, зам.областният управител Мирослав Комитски, директори на образователни и културни институции и др.

Кампанията ще продължи до средата на декември и има за цел да подпомогне социално слаби семейства и техните деца с подаръци за коледните и новогодишни празници. В благотворителното дело са включени повече от 100 деца от училища и детски градини.