Заместник-кметът Мария Попова връчи наградите на победителите в конкурса на община Враца за най-красива коледна украса.

Тя поздрави участниците за проявената инициатива и за това, че допринасят за присъствието на коледния дух в навечерието на едни от най-светлите християнски празници.

В категория „Фасада на частен дом или двор“

на първо място се класираха гражданите, украсили междублоковото пространство при бл. 38 в ж.к. „Дъбника“. Поощрителни награди получиха частен дом в кв. „Бистрец“, собствениците на къща на „Червения площад“, както и живущите в блок на ул. „Ген. Гурко“, вх. „З“.

Обществените  сгради, оглавили класацията в тази категория са

на първо място Детска градина „Европейчета“ и административната сграда на проект „Стимул“, с поощрителна награда. При местата за настаняване първа награда получи хотел „Чайка“, а в категория „Витрини на търговски обекти или заведения за хранене“ поощрителна награда бе отредена на търговски обект „Детелина“. Първото място отиде при магазин „Юла Арт“.

Победителите в конкурса на община Враца за най-красива коледна украса бяха определени от комисия в състав арх. Митко Анатолиев (младши експерт „Устройство на територията“), Ирена Николова (главен експерт „Туризъм, категоризация и регистрация на търговски обекти“), Михаела Мицева (организатор в звено „Център за младежки дейности“) и Васко Врачовски (фотограф).

Всяко едно от заявените за участие места бе посетено и след гласуване бяха отличени най-красивата и креативна коледна украса. Участниците получиха подаръчни ваучери, календари за 2019 г. и бутилки вино.

Традиционният конкурс на Община Враца има за цел да насърчи гражданите да допринесат за коледния дух и настроение преди предстоящите празници.