Коледно шоу, с благотворителна цел, зарадва малчуганите в село Капитановци.

Традиционният празник за най-малките жители на селото се организира по инициатива на кметството и  читалище “Славяни 2013”..

Специален гост на тържеството бе видинският кмет Огнян Ценков.  Той получи благодарствен адрес от кмета на Капитановци – Десислава Венелинова, в израз на подкрепата, която кметството и жителите на населеното място винаги са срещали от негова страна.

Ценков сърдечно благодари, приветства присъстващите и  им пожела здраве, светли празници, много настроение и една успешна 2019 година за всички.

    Събитието имаше и благотворителна цел

– да помогне на 6-годишната Зара, която има нужда от много скъпа операция, за да проходи отново. Тя е с тежката диагноза вътрешна хидроцефалия. Видинският кмет се включи с щедро дарение и призова всички да отворим сърцата си преди Коледните празници и да помогнем на малкото момиче.

Около 60 деца се забавляваха заедно

по време на Коледното шоу „Подарък за Дядо Коледа“, представено от видински актьори, а за настроението на техните родители се погрижиха изпълнители от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“, с главен художествен ръководител Деян Славчев.

На финала на тържеството

белобрадият старец раздаде на малчуганите дългоочакваните подаръци, осигурени от Община Видин, от кметството и от читалището в Капитановци.