Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца е домакин на съвместна изложба на календари „Календария 2022“. Участниците са млади дизайнери от местни училища и школа по дизайн.

Организатори на изложбата и ментори на младите творци са Евгени Генков – преподавател по Компютърна графика в училище „Отец Паисий“, Димитрина Георгиева – преподавател по Графичен дизайн в ПЕГ „Йоан Екзарх“ и Мария Георгиева – ръководител на школата по дизайн „Аз дизайнерът“. Целта е да се предостави възможност за изява на всички креативни и творчески настроени младежи от града, с което организаторите се надяват да мотивират учениците да продължат да работят по своето усъвършенстване в желаните от тях направления на дизайна.

Тази изложба поставя едно добро начало на бъдеща съвместна дейност в посока изграждане на силна дизайнерска общност в града, подкрепяща и развиваща дизайнерското мислене у младежите. Най-младият участник, представител на местната школа по дизайн, е седмокласник в ППМГ „Акад. Иван Ценов“- Враца. Участието е с авторски акварелни произведения, които са част от дизайна на настолен календар.

Творбите на младите дизайнери могат да бъдат разгледани във фоайето на библиотеката до 22 февруари.

генерал агрохимикали