На 2 октомври (понеделник), от 18:00 часа, на площада пред НЧХП „Христо Ботев – 1879”, Община Козлодуй ще поднесе своите поздравления специално за всички пенсионери в общината с представяне на празнична програма с участието на Йордан Марков.

По време на събитието ще има конкурс „Вкусна баница направи и с нея се похвали”, организиран от Дарителски фонд „Дарявам, за да помогна”, Козлодуй.

Най-вкусната баница ще бъде определена от тричленно жури, част от което е известен козлодуйски шеф-готвач. За печелившия ще има парична награда, осигурена от Милена Новак – председател на Дарителския фонд. Подготвените баници пък ще бъдат продавани благотворително в полза на Фонда. В конкурса могат да участват всички желаещи граждани, както и пенсионерски клубове от общината.

Майсторите на баницата могат да донесат приготвените тестени изделия в 17:30 ч., за да може журито да ги оцени преди началото на концерта.

1 октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14-ти декември 1990 г. На този ден всички ние отдаваме уважението и почитта си към мъдростта на хората от третата възраст и техния принос към обществото.

Каним пенсионерите от община Козлодуй, както и жителите и гостите на общината, да се присъединят към празничното събитие.

Община Козлодуй организира и безплатен транспорт за населените места. Автобусът ще тръгне от с. Крива бара в 16:30 ч. и ще спре на всички централни спирки в Бутан, Гложене и Хърлец. Обратното отпътуване от гр. Козлодуй е в 20:30 ч. от спирката срещу Дома на енергетика, до тото пункта.