Футболен турнир между детските градини се проведе за седми път в Мездра

Детска градина „Слънчице“ стана победител в традиционния турнир по футбол между детски градини, организиран от Община Мездра по случай Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта – 17 май.

Атрактивната спортна проява е от програмата на 49-ите Празници на културата „Мездра-май“ и се проведе на изкуствения терен на стадион „Локомотив“. Съдии на срещите бяха треньорите в Детско-юношеската школа на ОФК Локомотив Стоян Стоянов и Владимир Найденов, а технически секретар – Жанета Маринова.

На полуфиналите ДГ „Слънчице“ елиминира ДГ „Роза“, а ДГ „Детелина“ – ДГ „Мир“ след изпълнение на дузпи.

В мача за III-IV място ДГ „Роза“ се наложи над ДГ „Мир“ и спечели бронзовите медали. На финала тимът на Детска градина „Слънчице“ победи формацията на ДГ „Детелина“ и за трети път триумфира в турнира

Всички деца получиха медали, а отборите призьори в турнира – купи и грамоти. Наградите връчи заместник-кметът на Община Мездра Нели Минева.

  1. Община Мездра организира футболен турнир между детските градини от 2016 г. насам. Победители в досегашните седем издания на спортната надпревара са: през 2016,-а, 2017-а, 2019-а и 2022 г. – ДГ „Мир“, а през 2018-а, 2021-а и 2023 г. – ДГ „Слънчице“. През 2020 г. турнирът не се проведе поради пандемията от Covid-19.